职称英语
学校介绍
|
培训课程
|
优惠活动
|
考试动态
|
备考经验
|
培训风采
|
考试问答
最新问答
2016年职称英语考试时间预计:3月26日
距离职称英语考试还剩:
00天 00时 00分 00秒
考试介绍
考试内容
成绩有效
考试级别
考试时间
报考类别
成绩查询
合格标准
学员风采

职称英语真题《理工C》阅读理解真题精选(4)

发布时间:2017-02-05        来源:华商教育
导读:职称英语真题《理工C》阅读理解真题精选(1)

  Approaches to Understing Intelligences

  It pays to be smart, but we are not all smart in the same way. You may be a talented musician,but you might not be a good reader. Each of us is different. Psychologists disagree about what is intelligence what are talents personal abilities. Psychologists have two different views on intelligence. Some believe there is one general intelligence. Others believe there are many different intelligences.

  Some psychologists say there is one type of intelligence that can be measured with IQ tests.

  These psychologists suppt their view with research that concludes that people who do well on one kind of test f mental ability do well on other tests. They do well on tests using wds,numbers pictures. They do well on individual group tests, written al tests. Those who do poly on one test, do the same on all tests.

  Studies of the brain show that there is a biological basis f general intelligence. The brain of intelligent people use less energy during problem solving. The brain waves of people with higher intelligence show a quicker reaction. Some researchers conclude that differences in intelligence result from differences in the speed effectiveness of infmation processing by the brain.

  Howard Gardner, a psychologist at the Harvard School of Education, has four children. He believes that all children are different shouldn't be tested by one intelligence test. Although Gardner believes general intelligence exists, he doesn't think it tells much about the talents of a person outside of fmal schooling. He thinks that the human mind has different intelligences.

  These intelligences allow us to solve the kinds of problems we are presented with in life. Each of us has different abilities within these intelligences. Gardner believes that the purpose of school should be to encourage development of all of our intelligences.

  Gardner says that his they is based on biology. F example, when one .part of the brain is injured, other parts of the brain still wk. People who cannot talk because of brain damage can still sing. So, there is not just one intelligence to lose. Gardner has identified 8 different kinds of intelligence: linguistic, mathematical, spatial, musical, interpersonal, intrapersonal, body-kinesthetic( 身体动觉的), naturalistic.

  31. What is the main idea of this passage?

  A. How to underst intelligence.

  B. The imptance of intelligence.

  C. The development of intelligence tests.

  D. How to become intelligent.

  32. Which of the following statements is true concerning general intelligence?

  A. Most intelligent people do well on some intelligence tests.

  B. People doing well on one type of intelligence test do well on other tests.

  C. Intelligent people do not do well on group tests.

  D. Intelligent people do better on written tests than on al tests.

  33. Gardner believes that

  A. children have different intelligences

  B. all children are alike

  C. children should take one intelligence test

  D. there is no general intelligence

  34. Accding to Gardner, schools should __________.

  A. test students' IQs

  B. train students who do poly on tests

  C. focus on finding the most intelligent students

  D. promote development of all intelligences

  35. Gardner thinks that his they has a __________.

  A. musical foundation

  B. biological foundation

  C. intrapersonal foundation

  D. linguistic foundation

  31.A。主旨题。题干:这篇文章的主要大意是什么?利用短文的题目“Approaches to UnderstingIntelligences”,即“理解智力的模式”,可知本文关注的是如何理解智力,因而答案为A。

  32.B。细节题。题干:下列哪一项关于普遍智力的说法是正确的?利用题干关键词generalintelligence可以定位到第一段“Some believe there is one general intelligence.Others believe there are many different intelligences”,即“有的人认为有一种普遍的智力,而其他人则认为有多种类型的智力”,根据这句话无法确定答案;可以利用定位选项关键词进行解答,分别定位四个选项的关键词可以定位到第二段“…people who do well on one kind oftest f mental ability do well on other tests.They do well on tests using wds,numbers pictures.

  They do well on individual group tests, wfitten al tests.”,即“那些在一种类型的智力测验中表现好的人在其他测验中也表现好。他们在使用词汇、数字和图片的测验中表现好。他们无论是在个人的还是团队的测验中也表现好,在书面的或口语的测验中也表现好”,由此可知B为正确答案。

  33..A。细节题。题干:Gardner认为__________。利用题干关键词Gardner可以定位到第四段和第五段,但是无法确定相关的原句,所以还需要通过定位选项的关键词来进行解答。分别定位四个选项的关键词,可以定位到第四段“He believes that all children are different shouldn’t be tested by one intelligence test”,即“他认为所有孩子是不同的,而且不应该通过一种智力测验进行测验”,由此可知A为正确答案。

  34.D。细节题。题干:根据Gardner,学校应该__________。利用题干关键词Gardner和school可以定位到第四段“Gardner believes that the purpose of school should be to encourage development of all of our intelligences”,即“Gardner认为学校的目的就是鼓励我们所有人的智力发展”。因而D为正确答案。

  35.B。细节题。题干:Gardner认为他的理论有__________。利用题干关键词Gardner和they可以定位到第五段“Gardner says that his they is based on biology”,即“Gardner认为他的理论是基于生物学的”,所以B为正确答案。


成都华商教育
四川成都职称英语培训网
咨询电话:400-011-2880 咨询QQ:2946912248 联系邮箱:cdhsjy@sina.com
总校地址:中国·成都金牛区三洞桥路12号2F