职称英语
学校介绍
|
培训课程
|
优惠活动
|
考试动态
|
备考经验
|
培训风采
|
考试问答
最新问答
2016年职称英语考试时间预计:3月26日
距离职称英语考试还剩:
00天 00时 00分 00秒
考试介绍
考试内容
成绩有效
考试级别
考试时间
报考类别
成绩查询
合格标准
学员风采

职称英语真题《理工C》补全短文真题精选(1)

发布时间:2017-02-03        来源:华商教育
导读:职称英语真题《理工C》补全短文真题精选(1)

  The Tough Grass that Sweetens Our Lives

  Sugar cane was once a wild grass that grew in New Guinea was used by local people f roofing their houses fencing their gardens. Gradually a different variety evolved which contained sucrose (蔗糖) was chewed on f its sweet taste. Over time, sugar cane became a highly valuable commercial plant, grown throughout the wld. __________ (46)

  Sugar became a vital ingredient in all kinds of things, from confectionery ( 糖果点心 ) to medicine, , as the dem f sugar grew, the industry became larger me profitable.

  __________ (47) Many crops withered (枯萎) died, despite growers' attempts to save them, there were fears that the health of the plant would continue to deteriate.

  In the 1960s, scientists wking in Barbodos looked f ways to make the commercial species stronger me able to resist disease. They experimented with breeding programmes, mixing genes from the me delicate, commercial type. __________ (48) This sugar cane is not yet ready to be sold commercially, but when this happens, it is expected to be incredible profitable f the industry.

  __________ (49) Brazil, which produces one quarter of the wld's sugar, has codinated an international project under Profess Paulo Arrudo of the Universidade Estaudual de Campinas in Sao Paulo. Teams of experts have wked with him to discover me about which parts of the genetic structure of the plant are imptant f the production of sugar its overall health.

  Despite all the research, however, we still do not fully underst how the genes function in sugar cane. __________ (50) This gene is particularly exciting because it makes the plant resistant to rust, a disease which probably iginated in India, but is now capable of infecting sugar cane across the wld. Scientist believes they will eventually be able to grow a plant which cannot be destroyed by rust.

  A. Eventually, a commercial plant was developed which was 5 percent sweeter than befe,but also much stronger less likely to die from disease.

  B. One maj gene has been identified by Dr Angelique D'Hont her team in Montpelier, France.

  C. Sugar cane is now much me vigous the supply of sugar is therefe me guaranteed.

  D. Since the 1960s, scientists have been analyzing the mysteries of the sugar cane's genetic code.

  E. The majity of the wld's sugar now comes from this particular commercial species.

  F. Unftunately, however, the plant started to become weaker me prone to disease.

  46.E。空白处前一句讲的是甘蔗成了一种极具价值的商业作物,在全世界种植。空白处应继续谈论其价值,故E选项(现在世界上大部分糖都是产自这个特殊的商业作物)符合文意。

  47.F。空白处前提到对糖的需求增加,这个行业开始获利,而空白处后提到植物枯萎并死掉。前后具有转折关系,所有选项中只有F含有转折词however,故F(然而不幸的是这种植物开始变弱,容易得病)是正确答案。

  48.A。空白处前提到了科学家进行不同植物基因混合的实验来培育新品种,空白处后提到现在这种甘蔗植物还不准备用作商业用途。由此可知,空白处讲的应该是关于新的甘蔗品种,故A(最终,一种新的商业甘蔗被培养出来,比之前的甜度增加5%,而且比之前的作物要更强壮,发病的可能性更小)是正确答案。

  49.D。空白处后列举了巴西的例子,指出科学家试图发现更多的影响含糖量和产量的基因结构,故D项(自20世纪60年代起,科学家一直在研究甘蔗基因代码的秘密)是正确答案。

  50.B。空白处前提到研究者们仍然无法完全了解甘蔗的基因,空白处后提到这个基因尤其令人兴奋,其中的this gene应该指代空白处提到的某个基因,故B选项(一个主要的基因已经由Angellique D’Hont博士及其团队鉴别出来了)符合文意。


成都华商教育
四川成都职称英语培训网
咨询电话:400-011-2880 咨询QQ:2946912248 联系邮箱:cdhsjy@sina.com
总校地址:中国·成都金牛区三洞桥路12号2F