职称英语
学校介绍
|
培训课程
|
优惠活动
|
考试动态
|
备考经验
|
培训风采
|
考试问答
最新问答
2016年职称英语考试时间预计:3月26日
距离职称英语考试还剩:
00天 00时 00分 00秒
考试介绍
考试内容
成绩有效
考试级别
考试时间
报考类别
成绩查询
合格标准
学员风采

职称英语《综合B》阅读理解历年真题精选(3)

发布时间:2017-01-22        来源:华商教育
导读:职称英语《综合B》阅读理解历年真题精选。

  Moderate Earthquake Strikes Engl

  A moderate earthquake struck parts of southeast Engl on 28 April 2007, toppling chimneys from houses rousing residents from their beds. Several thous people were left without power in Kent County. One woman suffered min head neck injuries.

  "It felt as if the whole house was being slid across like a fun-fair ride," said the woman.

  The British Geological Survey said the 4.3-magnitude quake struck at 8:19 a.m. was centered under the English Channel, about 8.5 miles south of Dover near the entrance to the Channel Tunnel.

  Witnesses said cracks appeared in walls chimneys collapsed across the county. Residents said the trem had lasted f about 10 to 15 seconds.

  "I was lying in bed it felt as if someone had just got up from bed next to me." Said Hendrick van Eck,27, of Canterbury about 60 miles southeast of London." I then heard the sound of cracking, it was getting heavier heavier. It felt as if someone was at the end of my bed hopping up down."

  There are thouss of moderate quakes on this scale around the wld each year, but they are rare in Britain. The April 28 quake was the strongest in Britain since 2002 when a 4.8-magnitude quake struck the central Engl city of Birmingham.

  The country's strongest earthquake took place in the Nth Sea in 193 l, measuring 6.1 on the Richter scale. British Geological Survey scientist Roger Musson said the quake took place on 28 April in an area that had seen several of the biggest earthquakes ever to strike Britain, including one in 1580 that caused damage in London was felt in France. Musson predicted that it was only a matter of time befe another earthquake struck this part of Engl. However, people should not be scared too much by this prediction, Musson said, as the modern earthquake warning system of Britain should be able to detect a fthcoming quake announce it several hours befe it takes place. This would allow time f people to evacuate reduce damage to the minimum.

  41. The biggest earthquake took place in Britain__________.

  A. in 1931.

  B. in 1580.

  C. in2002.

  D. in2007.

  42. Thewd "collapsed" in Paragraph 4 most probably means__________.

  A. fell apart.

  B. flew off.

  C. shook up.

  D. blew out.

  43. The phrase "this scale" in Paragraph 6 refers to__________.

  A.4.8-magnitude quake.

  B.4.3-magnitude quake.

  C.5.8 on the Richter scale.

  D.6.1 on the Richter scale.

  44. The following statements are true EXCEPT__________.

  A. the quake caused a power failure in Kent County.

  B. the trem lasted f 10-15 seconds.

  C. people in Canterbury felt strong quake.

  D. the quake was centered under the Channel Tunnel.

  45. It can be learnt from the last paragraph that__________.

  A. moderate earthquakes often strike London in the histy.

  B. earthquake warning system of Britain can predict them.

  C. another earthquake is predicted to occur in Engl.

  D. the French also felt the earthquake taking place on 28, April.

  答案与解析

  41.A。题干:英国最大的地震发生在__________。细节题。该题定位选项更容易,分别定位选项中的四个时间,可以定位到第七段的第一句,可知这个国家最严重的地震是l931年发生于北海的那次,震级6.1,所以A(1931年)为正确答案。

  42.A。题干:第四段中的“collapsed”的意思是__________。猜词题。collapse意为“倒塌,崩溃”;同时,利用题干关键词定位到第四段的首句,四个选项分别代入后,墙壁开裂,烟囱倒塌,比较符合语境,所以该题正确答案为A(散开,崩裂)。

  43.B。题干:第六段中的“this scale”指的是。指代题。从第六段的首句来看,每年全世界都有上千次这个震级的中型地震,因而this scale指的是第五段提到的地震,第五段是Hendrick回顾4月28号地震的情况,由此可以推知谈论的是4月28日的地震这样的震级,从第三段可知该次地震为4.3级,故该题答案为B(4.3级的地震)。

  44.D。题干:下列说法都是对的,除了一。判断题。利用选项A的关键词Kent可以定位到第一段的倒数第二句,可知数千人离开没有电力的Kent县,题干信息与原文信息一致;利用选项B的关键词10一15 seconds可以定位到第四段第二句,可知地震持续了约10——15秒钟,题干信息与原文信息一致;利用选项C的关键词Canterbury可以定位到第五段,来自Canterbury的Hendfick描述了地震发生时所感受的情况,题干信息与原文信息一致;利用选项D的关键词Channel Tunnel可以定位到第三段,可知震中是在English Channel,题干信息与原文信息不一致;因此该题的答案为D(震中位于Channel Tunnel之下)。

  45.B。题干:根据最后一段可以推断出__________。推断题。最后一段however之前描述了4月28曰地震的情况,而且预测该地区发生另外一场地震只是时间问题,however之后说人们不用过分担心,因为英国的预警系统可以探测到将要发生的地震,并可以在地震发生前几小时予以宣布,由此可以推断英国的预警系统可以预测地震,故该题答案为B(英国的地震预警系统可以预测地震)。


成都华商教育
四川成都职称英语培训网
咨询电话:400-011-2880 咨询QQ:2946912248 联系邮箱:cdhsjy@sina.com
总校地址:中国·成都金牛区三洞桥路12号2F