职称英语
学校介绍
|
培训课程
|
优惠活动
|
考试动态
|
备考经验
|
培训风采
|
考试问答
最新问答
2016年职称英语考试时间预计:3月26日
距离职称英语考试还剩:
00天 00时 00分 00秒
考试介绍
考试内容
成绩有效
考试级别
考试时间
报考类别
成绩查询
合格标准
学员风采

职称英语《综合B》概括大意历年真题精选(2)

发布时间:2017-01-22        来源:华商教育
导读:职称英语《综合B》概括大意历年真题精选。

  The Styteller

  (1) Steven Spielberg has always had one goal: to tell as many great sties to as many people as will listen. And that's what he has always been about. The son of a computer scientist a pianist, Spielberg spent his early childhood in New Jersey , later, Arizona. From the very beginning, his fertile imagination filled his young mind with images that would later inspire his filmmaking.

  (2) Even decades later, Spielberg says he has clear memies of his earliest years, which are the igins of some of his biggest hits. He believes that E.T. is the result of the difficult years leading up to his parent's 1966 divce, "It is really about a young boy who was in search of some stability in his life." "He was scared of just about everything," recalls his mother, Leah Adler. "When trees brushed against the house, he would head into my bed. And that's just the kind of scary stuff he would put in films like Poltergeist."

  (3)Spielberg was 11 when he first got his hs on his dad's movie camera began shooting sht flicks about flying saucers Wld War II battles. Spielberg's talent f scary stytelling enabled him to make friends. On Boy Scout camping trips, when night fell, Spielberg became the center of attention. "Steven would start telling his ghost sties," says Richard Y. Hoffman Jr.,leader of Troop 294, " everyone would suddenly get quiet so that they could all hear it."

  (4) Spielberg moved to Califnia with his father went to high school there, but his grades were so bad that he barely graduated. Both UCLA USC film schools rejected him, so he entered Califnia State University at Long Beach because it was close to Hollywood.

  Spielberg was determined to make movies, he managed to get an unpaid, non-credit internship (实习) in Hollywood. Soon he was given a contract, he dropped out of college. He never looked back.

  (5) Now, many years later, Spielberg is still telling sties with as much passion as the kid in the tent. Ask him he gets his ideas, Spielberg shrugs. "The process f me is mostly intuitive(凭直觉的 ) ," he says. "There are films that I feel I need to make, f a variety of reasons, f personal reasons, f reasons that I want to have fun, that the subject matter is cool, that I think my kids will like it. And sometimes I just think that it will make a lot of money, like the sequel (续集) to Jurassic Park."

  23. Paragraph 1 __________

  24. Paragraph 2 __________

  25. Paragraph 3 __________

  26. Paragraph 4 __________

  A. Inspirations f his movies

  B. The trouble of making movies

  C. A funny man

  D. Getting into the movie business

  E. Telling sties to make friends

  F. An aim of life

  27. Some of Spielberg's most successful movies came from__________.

  28. When Spielberg was a boy, he used to be scared of__________.

  29. Spielberg is very good at __________.

  30. Spielberg says he makes movies f __________.

  A. almost everything

  B. telling scary sties

  C. a number of reasons

  D. making children laugh

  E. his childhood memies

  F. a lot of money

  答案与解析

  23.F。题干:第一段的段落大意为__________。第一段的主题句为首句,即Steven Spielberg有一个目标,那就是给很多愿意倾听的人讲很多好的故事,所以选项F“人生的目标”为正确答案。

  24.A。题干:第二段的段落大意为__________。第二段的主题句为第一句:Even decades later,Spielberg says he has clear memies of his earliest years,which are the igins of some of his biggest hits.即Spielber9认为他对儿时有着清晰的记忆,而这些就是他一些成功作品的来源,所以选项A“电影的灵感”为正确答案。

  25.E。题干:第三段的段落大意为__________。第三段无明显的主题句,该段主要讲Spielberg很擅长讲恐怖的故事,让他交到了很多朋友,所以选项E“讲故事来交朋友”为正确答案。

  26.D。题干:第四段的段落大意为__________。第四段无明显的主题句,该段主要讲述Spielberg被电影学院所拒,然后到离好莱坞比较近的大学上学,并努力获得在好莱坞实习的机会,获得电影合同后就退学了,所以选项D“进入电影行业”为正确答案。

  27.E。题干:Spielberg非常成功的电影都来自于__________。利用题干关键词和第24题的分析,可知Spielberg认为他对儿时有着清晰的记忆,而这些就是他一些成功作品的来源,所以选项E“他儿时的记忆”为正确答案。

  28.A。题干:Spielberg是个孩子的时候,他害怕__________。利用题干关键词be scared of可以定位到第二段“He was scared ofjust about everything”,意为“他害怕几乎所有的一切”,所以选项A“几乎所有的一切”为正确答案。

  29.B。题干:Spielberg很擅长__________。利用题干关键词is good at和题目顺序与题干顺序一致的原则,可以定位第三段“Spielberg’s talent f scary stytelling enabled him to make friends”,意为“Spielberg讲恐怖故事的天赋让他交到了朋友”,所以选项B“讲恐怖故事”为正确答案。

  30.C。题干:Spielber9说他制作电影是因为__________。利用题干关键词make movie可以定位到第五段“There are films that I feel I need to make,f a variety of reasons,f personal reasons.f reasons that l want to have fun…”,意为“我觉得我需要制作电影,因为各种各样的原因,比如因为个人的原因,因为我想找到乐趣的原因”,所以选项C“很多原因”为正确答案。


成都华商教育
四川成都职称英语培训网
咨询电话:400-011-2880 咨询QQ:2946912248 联系邮箱:cdhsjy@sina.com
总校地址:中国·成都金牛区三洞桥路12号2F