职称英语
学校介绍
|
培训课程
|
优惠活动
|
考试动态
|
备考经验
|
培训风采
|
考试问答
最新问答
2016年职称英语考试时间预计:3月26日
距离职称英语考试还剩:
00天 00时 00分 00秒
考试介绍
考试内容
成绩有效
考试级别
考试时间
报考类别
成绩查询
合格标准
学员风采

职称英语《综合B》概括大意历年真题精选(1)

发布时间:2017-01-22        来源:华商教育
导读:职称英语《综合B》概括大意历年真题精选。

  Teaching Is "One of the Least Popular Jobs in the UK"

  (1) The UK government has just published a rept on the future of secondary-school teaching (pupils aged 11-16), the conclusion of the rept is that many secondary schools now face great difficulties in finding people who want to be teachers, Since the 1980s, the number of graduates who say they would "seriously consider" teaching as a career has fallen sharply,from 64% in 1982 to just 17% today. The rept suggests that urgent action needs to be taken in der to encourage me intelligent young graduates into teaching.

  (2) The main drawback of secondary teaching accding to the rept, is the low salary. Earnings in teaching are much lower than in many other jobs, this means that fewer fewer young people decide to be teachers. Joanne Manners,24, is a good example: "I graduated in maths last year, I was thinking of doing a teacher-training course to become a maths teacher -- but when I looked into the details, it became clear that teaching isn't very lucrative(赚钱的) job these days. I saw I could earn twice as much if I wked in marketing advertising, so I decided not to become a teacher."

  (3) It's not just about the money, however. The survey concluded that another reason why people don't want to be teachers is that some teenagers behave very badly in school. A lot of schools have problems with discipline, it seems clear that children do not have the same respect f teachers as in the past. Here's the view of Dave Hallam, an account from London, "I think parents are to blame. They should have stricter rules with their children at home also teach their children to have me respect f teachers,"

  (4)"I love teaching; it's my passion. I've been a secondary-school teacher of Spanish f ten years now, although it's a very deming job, it's very satisfying. When I see my students passing their Spanish exams, singing along to Spanish pop songs, it makes me feel so proud," says Brian Jones, who wks in a secondary school in London. So what does he think the government should reduce the burden of wk on teachers, "I find that I always have too much wk to do."

  (5) The rept is clear that the problem of teacher shtage is a very serious one. It says that the government should raise teachers' pay significantly, to catch up with wkers in other professions. It also suggests that the government could launch a nationwide publicity campaign, with some advertisements on TV in the newspapers, to show the positive sides of teaching to young people. Another solution could be set a maximum number hours per week that teachers can wk, in der to reduce stress on teachers. "Hopefully," the rept concludes, "these solutions can improve the po image of secondary teaching, increase the number of young people who want to become teachers in the future."

  23. Paragraph 1 __________

  24. Paragraph 2__________

  25. Paragraph 3 __________

  26. Paragraph 4 __________

  A. Students' bad behavi lack of discipline

  B. Improvement of children behavi

  C. Heavy wkload on teachers

  D. The problem of low salary

  E. A rept on teacher shtage

  F. A nationwide publicity campaign

  27. Me me young people are held back from teaching __________.

  28. Parents are encouraged to back the teacher up when there are ___________.

  29. The government should reduce the wkload on teachers to ease__________.

  30. The government should promote teaching as a career by advertising __________.

  A. its benefits

  B. their childhood memies

  C. their stress

  D. me training

  E. discipline problems

  F. because oflow pay

  答案与解析

  23.E。题干:第一段的主要内容是__________。第一段的主题句是第一句,大意是说英国政府的一项报告指出许多中学面临着师资困难,故E(有关师资短缺的报告)是正确答案。

  24.D。题干:第二段的主要内容是__________。第二段首句是主题句,大意为“根据报告,中学教学的主要问题是工资低”,故D(低工资的问题)是正确答案。

  25.A。题干:第三段的主要内容是__________。第三段的主题句为第二句,“yet”之前讨论的是师资不足不仅仅是钱的问题,“yet”之后讨论人们不愿做老师的另外一个原因就是有些学生行为恶劣,因而A(学生的不良行为和缺乏管束)是正确答案。

  26.c。题干:第四段的主要内容是__________。四段没有主题句,以Brian Jones的例子来说明教师在看到学生通过考试时的满足感,后半部分则是他希望政府能够给老师减负,故C(教师工作负担重)是正确答案。(如果段落之中没有明显的主题句,则需要根据大意或者高频词汇进行判断。)

  27.F。题干:越来越多的年轻人不愿意从事教师的职业__________。利用题干关键词young people可以定位到第二段第二句,教师工资比很多其他职业的工资低得多,这意味着越来越少的年轻人决定做教师,所以答案为F(因为低工资)

  28.E。题干:家长被鼓励要支持教师,当有__________的时候。利用题干关键词parents和back the teacher可以定位到第三段最后两句,Dave Hallam认为家长要为孩子在学校的不良行为负责,应该在家严格要求孩子,同时也要教会孩子尊重老师,对比几个选项,可以发现选项E(纪律问题)比较符合语境。

  29.C。题干:政府应该给教师减负来减轻__________。利用题干关键词reduce the wkload可以定位到第三段最后一句,可知Brian认为政府应该给教师减负,因为他发现他的工作量太多了,所答案为C(他们的压力)o

  30.A。题干:政府应该通过宣传__________来提升教师职业。利用题目顺序和段落顺序一致的原则以及题干关键词government,promotin9和advertisin9等可以定位到第五段的第三句,即政府也应发动全国性的宣传运动,例如在电视和报纸做广告等,来展示教授年轻人的积极意义。因此,该题答案选A(它的好处)。


成都华商教育
四川成都职称英语培训网
咨询电话:400-011-2880 咨询QQ:2946912248 联系邮箱:cdhsjy@sina.com
总校地址:中国·成都金牛区三洞桥路12号2F